It looks like you're from United States of America?
Visit our international page for a better experience.
Visit dockstasko.com
0
Svenska
Din shoppingbag
Din shoppingbag är tom.
Tor 9 Juni 2022 - 09:14

Höga Kusten - tips

Världsarvet Höga Kusten bjuder på ett vackert landskap med höga berg och djupa dalar fylld med smultronställen. Precis mitt i den här härliga miljön ligger vår skofabrik och därför vill vi gärna bjuda er på några tips. Alla vi som bor här försöker varje dag göra vårt yttersta för att ni som gäster ska trivas hos oss, komma ihåg oss och längta tillbaka till oss. Välkommen till Höga Kusten.

1. High Coast Art Valley - Natur och kultur i harmoni. Och helt GRATIS. Börja ert besök i Herrgårdsparken i Köpmanholmen. Där kan ni strosa genom parken, upptäcka konst, med havet vid er sida i en kombinerad lummig skogs- och parkmiljö. Se utställningen om industrin i Köpmanholmen och fika på Sveas med hembakta kakor. Därifrån kan ni bege er ut på äventyr för att se resterande konstverk placerade ut i naturen som till exempel ”Vågrörelser” av Mats Olofgörs på ön Trysunda. Båtarna går från Köpmanholmen.
 

2. Trysunda - Det är inte för inte som ön kallas för Bottenhavets pärla. Kom hit och känn lugnet i det gamla fiskevistet. Sola på den härliga sandstranden i Björnviken och käka en sen middag på vandrarhemmet. Helt klart värt ett besök. Grannön Ulvön är också ett populärt tillhåll med mat i världsklass på hotellet. På sommaren är det lite mer hålligång här för den som önskar det. Skepp ohoj!


3. Skeppsmalen & Skags hamn - Någon mil norr om Örnsköldsvik svänger ni av mot Skags hamn och Skeppsmalen. Här finns ett vackert kapell från 1700-talet där ett mindre bröllop passar sig mycket väl. Varför inte ta chansen att äkta varandra. I Skags hamn hittar ni även surströmmingsfabriken Röda Ulven. Och långt ut på klipporna finner ni Skags fyr. Äta kan ni göra på Fiskevistet som också innehåller världens första surströmmingsmuseum. Pass på.
 

4. Skuleskogen - Nationalparken med vandringsstigar genom uråldrig skog för att sedan nås av milsvidd utsikt från höga berg över ett dramatiskt kustlandskap.  Den här miljön saknar motstycke i svensk natur. Tälta i Kälsviken eller på Tärnättholmarna en bit in i nationalparken. Vandra genom Slåttdalsskrevan, ät en bit mat på toppen av berget eller vid Naturum vid bergets fot. Är du riktigt modig hyr du klätterutrustning och tar dig upp för berget av egen kraft. Njut med spänning!


5. Fabriksförsäljning - I Höga Kusten har vi gott om fabriksbutiker. Naturkompaniet som ligger strax söder om Örnsköldsvik säljer Fjällräven och andra friluftsmärken till rabatterade priser. I Docksta hittar ni Jeltsjes chokladfabrik med de godaste pralinerna. Och här har även vi på Docksta Sko vår fabriksbutik. Här hittar ni provkollektioner, utgående sortiment och flertalet begränsade upplagor av olika varianter på vår berömda slippers som vi inför varje sommar tar fram och som har blivit samlarobjekt för många. Här hittar ni också kläder, böcker, ryggsäckar och annat smått och gott. Under sommaren har vi öppet måndag - fredag 10-18 och lör-sön 10-16. Klicka här för vägbeskrivning. Välkommen till härlig shopping!

Hoppas att ni känner er lockade att komma hit till Höga Kusten. Och tveka aldrig att fråga om det är något ni undrar över. Vi som bor här vill att ni ska trivas! Turistservice når ni enklast på nummer 0771-26 50 00. 

/ Gänget på Docksta Sko

Prenumerera på vårt nyhetsbrev