It looks like you're from United States of America?
Visit our international page for a better experience.
Visit dockstasko.com
0
Svenska
Din shoppingbag
Din shoppingbag är tom.
Fre 1 Mars 2019 - 06:42

PORTRÄTT - DENIS VILENICA

Intervju

Vem är du?

Mitt namn är Denis Vilenica och jag bor norr om Stockholm.

Jag har mina rötter i forna Jugoslavien, och kom hit till Sverige med min mor strax innan kriget bröt ut. Jag har växt upp med människor från olika kulturer och från världens alla hörn. Min uppväxt var fylld av skratt och givetvis en massa bus.


Vad fick dig att intressera dig för design?

När jag var liten satt vi ofta och pysslade, vi fick vara kreativa med det som redan fanns hemma. Allt från lego, pennor, papper och trolldeg. Någonstans där tror jag att ett frö såddes för det kreativa. När jag sedan i vuxen ålder inte fick utlopp för min kreativitet blev det nästintill en börda, det var då jag bestämde mig för att bli Designer.

Min utbildning på Designhögskolan har varit en otroligt nyttig resa för mig.

Jag fick isolera mig med likasinnade och fördjupa mina kunskaper inom Industridesign.

Det jag tar med mig från norr är fina minnen, nya vänner och saknaden av den friska luften.

Varför har du valt att arbeta tillsammans med Docksta sko?

Jag valde att arbeta med Docksta av ett par specifika anledningar. Dels för den anrika historian och traditionen, men även för den fina företagskulturen, visionen och det familjära inom fabriken. De anställda besitter sådan otrolig stolthet och hantverksskicklighet. Det är svårt att hitta sådan passion idag.

Docksta är ett intressant varumärke att jobba med då de har en framtidsvision och ett ständigt driv att utvecklas. De nya ägarna vill bibehålla de gamla sederna och kvalitén, men samtidigt låta företaget ta mer plats i nya banor inför framtiden.

Kan du beskriva din designprocess?

Projekt inleds med diskussioner om vision, mål och slutprodukt. Efter det börjar Research-fasen, och för att få ut så bred information som möjligt besöker jag produktionen där jag observerar, ställer frågor och analyserar.

Nästa steg är Ideation. Här skissar jag och använder mig av moodboards och enklare mock-ups (simplare modeller).

Slutligen presenteras förslagen och när båda parter känner sig nöjda med det nya konceptet börjar utvecklingen. Det är ett konstant bollande fram och tillbaka där man får utforska olika lösningar och metoder. När prototypen sedan är klar så testas den samt utvärderas. Här kan även finjusteringar appliceras på designen.
 

Denis har varit inblandad i Docksta skos nya produkter inom inredning och vår nya ”hotellslippers” som kommer lanseras under våren 2019. Här kan ni läsa mer om vilka samarbeten Denis varit inblandad i (https://denisvilenica.com). Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Denis som är kreativ, hantverks-skicklig och en väldigt ödmjuk person som det har varit lätt att samarbeta med. Vi på Docksta hoppas att även i framtiden få möjlighet att finna nya spännande projekt tillsammans.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev