It looks like you're from United States of America?
Visit our international page for a better experience.
Visit dockstasko.com
0
Svenska
Din shoppingbag
Din shoppingbag är tom.
Tor 7 April 2022 - 10:11

Docksta sko kan stolt presentera ett nytt samarbete med Nadja Wedin

En hyllning till Ångermanland

Ångermanland är vårt hem. Här har företaget haft sina rötter i snart 100 år. I med- och motgångar har vi tillsammans kämpat på ett klassiskt norrländskt manér. Enträget i tystnad. Gunilla Ångermanland är en hyllning till vårt arv och Docksta skos VD Lisa Edin berättar hur samarbetet växte fram för den nya designen.

”Vi bestämde tidigt att vi ville arbeta med en designer som själv hade rottrådar i den Ångermanländska myllan. På vårt första möte för ganska exakt ett år sedan kände vi ganska snart att Nadja förstod vad vi var ute efter. Vi ville förena ett klassiskt hantverk tillsammans med en modern design men som fortfarande andades Ångermanland. Och det tycker jag att vi har lyckats med tillsammans.”

Nadja Wedin är känd för sina detaljrika mönster ofta med inspirationen från faunan och floran. Efter några år på konstskolor i Stockholm bestämde hon sig för att starta eget. Nadjas designprocess börjar med en massa svarta streck från en tuschpenna som hon sedan bygger på med detaljer och färger. Att skapa fritt och inte sätta upp regler är hennes motto för att låta kreativiteten få flöda. Såhär beskriver hon inbjudan till samarbetet med Docksta sko.

”När Lisa Edin hörde av sig och ville att jag skulle göra ett mönster så blev jag lite extra glad då min koppling till Ångermanland är stark. Min mamma är född där och min sambo Lars också. Idag äger vi ett sommarställe i Nordingrå, i hjärtat av Höga Kusten. Inspirationen till mönstret har jag fått under de många somrar som vi vistats där. Liljekonvaljen som växer i stora mängder i sluttningen ner mot Gaviksfjärden. När våren skiftar mot sommar är det som en grönvit matta som böljar sig ner mot vattnet. Och det doftar alldeles ljuvligt.”

Den nya tygskon heter Gunilla Ångermanland och är tillverkad av naturliga råvarumaterial som läder och kork. Mönstret är tryckt på svart lyxig sammet i den klassiska textilorten Borås och har sedan laminerats på riktigt läder för att få en ökad livslängd. Följ gärna vår klassiska tillverkningsprocess på sociala medier om ni vill lära er mer hur tillverkningen går till på den anrika skofabriken Docksta.

Här hittar ni Gunilla Ångermanland.

Här kan ni läsa mer om Nadja Wedin 


Nadja Wedin - Gunilla Ångermanland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev