It looks like you're from United States of America?
Visit our international page for a better experience.
Visit dockstasko.com
0
Svenska
Din shoppingbag
Din shoppingbag är tom.

Läder och skötselråd

Vegetabiliskt garvat läder

Ett mycket bra läder som är ekologiskt garvat med barkextrakt i Sverige. Lädret kan först uppfattas som lite styvt men blir snabbt mjukare när det börjar användas och åldras vackert. Rengör med lätt fuktad trasa, låt torka och smörj sedan in med ofärgat skovax eller skofett. Vi rekommenderar Docksta Sko's egna lädersmorning.

Nubuck

Nubuck är ett mjukt läder med en mycket len och fin matt yta och påminner om mocka. Skillnaden är att nubuck är en läderkvalitet där utsidan (narvsidan) har slipats för att bli matt medan mocka är skinnets insida (köttsidan). Torka ren dina skor med en fuktig trasa och låt torka. Använd kräm och impregnering särskild för nubuck och mocka. Har skorna fått fläckar eller saltränder som är svåra att få bort går det att använda en särskild slipkloss för att ta bort dessa och sedan en mockaborste för att ta bort slipresterna. Smörj och impregnera på nytt.    

Ull

Naturligt material som töjer sig och formas efter foten. Håller värme samtidigt som materialet andas väl och tranporterar bort fukt. Torka av ullslippers med en trasa men undvik vatten.

Tyg/Linne

Tyget vi använder till våra slippers är av mycket god kvalité. För att förlänga hållbarheten och formen lamineras tyget på läder. Försök att undvika smuts och vatten. Tygslippers kan torkas av med trasa vid behov och impregneras gärna med en spray avsedd för textilier. 

Fettat Läder

Fettat nubuckläder som åldras fint och lätt får ny glans vid insmorning. Rengör med lätt fuktad trasa. Låt torka och smörj sedan in med ofärgat skovax eller skofett. Vi rekommenderar Docksta Sko's egna lädersmorning.

Kork

Våra slippers har en sula gjord av naturkork. Korken bör inte användas i vatten då den kan luckras upp av återkommande väta. Korksulan kan smörjas in med kork-spray för längre hållbarhet. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev